Aktualizovat

  Školní rok 2008-09
 
léto 2009 - klikni pro větší obrázek   Ředitelka školy:
  Bc. Jana Vyskočilová
 
  Telefon: 325 599 037
 
 
  E-mailová adresa:
  zs@kostelni-lhota.cz

 
 
 
klikni pro fotogalerii 1. září 2008 v základní škole
Již nejméně 230 let zahajují žáci počátkem září nový školní rok v naší obecní škole. Z roku 1778 totiž pochází seznam škol poděbradského panství, ve kterém je již škola v Kostelní Lhotě uvedena. Stávající budova školy byla vystavěna v roce 1879. Dne 23. listopadu tohoto roku žákyně Aloisie Plačková podala na podušce klíč staviteli Milerovi, který ho předal starostovi obce Janu Kuchařovi a ten novou školu slavnostně otevřel. Příští rok tedy oslavíme její 130. výročí. Od letošního školního roku byla jmenována novou ředitelkou Mgr. Jana Vyskočilová, dosavadní učitelka školy. Je již v pořadí 18. řídící v historii školy naší obce. Letošními novými prvňáčky jsou dvě děvčata a dva hoši. Další odkazy: fotografie z 1. září, řídící učitelé školy, historická fotogalerie.
 
Vánoční koncert v katolickém kostele
klikni pro fotogalerii Ve spolupráci s katolickou farností uspořádala obec na Štědrý den vánoční koncert v katolickém kostele. Po promluvě pana faráře Vl. Hronka zazpívaly děti naší školy vánoční koledy. Pak následoval koncert mladé zámecké kapely pod vedením Michala Chmelaře. Na závěr starostka obce Svatava Vronská poděkovala účinkujícím za pěkný hudební zážitek a popřála všem hezké svátky a zdraví v novém roce.
Fotografie, video: promluva faráře, vystoupení dětí.
Koncerty z minulých let.
 
130 let budovy obecní školy
klikni pro fotogalerii Ve stejný den jako program hasičů (v sobotu 13. června 2009) za pěkného počasí proběhla vzpomínková slavnost ke 130. výročí výstavby budovy školy. Od dopoledních hodin byly přístupné výstavy v bývalé faře a ve škole, kde se rovněž uskutečnilo setkání dřívějších i nynějších učitelů a zaměstnanců školy. Odpoledne vyšel od hasičárny průvod dětí a občanů s hudbou ke škole, kde kronikář obce odhalil pamětní desku. Jako připomínka této historické události byla budova školy slavnostně vysvěcena a otevřena. Poté se žáci školy představili se svým programem, v jehož závěru uvedli pohádku "O červené karkulce" s písní od Z.Svěráka a J.Uhlíře. Odpoledne byla na zahradě školy organizována tvořivá dílna pro děti.
Odkazy: foto LUKAS, foto T.Drobného, text projevu kronikáře, Nymbursko- článek.